Informatie over de sprekers van 18-05-2017

Wiebe Draijer

Wiebe Draijer is geboren in Enschede en studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Hij heeft bijna 23 jaar bij adviesbureau McKinsey & Company gewerkt. Van 2012 tot 2014 was hij kroonlid en voorzitter van de Sociaal Economische Raad en sinds oktober 2014 is hij voorzitter van de raad van bestuur van Rabobank.

De circulaire economie is een vraagstuk op wereldschaal met als doel een economie binnen de grenzen van de aarde te laten draaien.’

Harm Edens

Programmamaker schrijver duurzaamheidssympathissant en ambassadeur van het WNF

 

 

 

Jan Jonker

Jan Jonker is hoogleraar duurzaam ondernemen aan de Radboud Universiteit.  Samen met zijn team heeft hij het landelijke onderzoek naar business modellen voor de circulaire economie opgezet en uitgevoerd. Hij zet zich al decennia met passie in voor sociale en materiële verduurzaming.

Circulair organiseren heeft toekomst

Maria van der Heijden

Stel je doelen groot, dan mis je ze niet’ is het levensmotto van Maria van der Heijden (MVO Nederland). Ze gelooft in de impact en veranderkracht van bedrijven, die samen kunnen zorgen voor een betere en eerlijke wereld. Als inspirator, verbinder en ondernemer met nationale en internationale ervaring leidt ze nu MVO Nederland, het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa.

Circulaire economie gaat over het behoud van waarde. Ondernemers die dat echt begrijpen zien veel kansen.

Florens Slob

Florens Slob werkt met passie en plezier aan het realiseren van inspire
rende business kansen van de circulaire economie. Met 17 jaar ervaring vanuit de recycling industrie waarin ik meerdere succesvolle samenwerkingen heb opgezet is in 2017 Nexus Value Propositions opgericht. De focus ligt op strategische positionering, ontwikkeling van circulaire waarde proposities en het vinden van de juiste partners die waarde toevoegen aan het business model.

Ontdek de verborgen waarde in jouw businessmodel door het te delen met je buren.

Hannie Vlug

Hannie Vlug is directeur Duurzaamheid bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zij is o.a. binnen de Rijksoverheid verantwoordelijk voor het versnellen van de transitie naar een Circulaire Economie. Hiervoor was zij o.a. directeur Arbeidsverhoudingen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Haar belangrijkste drijfveer is om een concrete bijdrage te leveren aan een duurzame en sociale samenleving.

 Een circulair businessmodel: geen trash, maar cash!