Nomineer een ondernemer voor ‘De Cirkel’ 2020

Dé circulaire prijs Rijk van Nijmegen 2020. 
Het Rijk van Nijmegen gaat de komende vijf jaar aan de slag met een Circulair programma. Onderdeel van het Circulaire Programma is de jaarlijkse uitreiking van een nieuwe prijs: een circulaire prijs die de naam ‘De Cirkel’ draagt. Deze prijs is voor de organisatie in het Rijk van Nijmegen die zich op het gebied van circulair ondernemen het meest onderscheidt door de impact die de organisatie heeft op het grondstofgebruik. De uitreiking van de prijs is dit jaar voor het eerst en is onder voorbehoud tijdens het Circulaire Economie Festival op dinsdag 26 mei 2020 in de Vereeniging in Nijmegen.

De Cirkel’
De circulaire prijs is een logische en mooie vervolgstap na de MVO Award Rijk van Nijmegen. De prijs is een initiatief van de circulaire raad en wordt samen met RvN@ georganiseerd. Voorzitter van de jury van de prijs is Sylvia Fleuren, wethouder Berg en Dal. De jury bestaat verder uit Pierre Guelen, CEO Planon, Jan Jonker, professor Radboud Universiteit, specialist op gebied Circulaire economie en Maarten Schoenaker, wethouder Heumen en voorzitter werkgroep circulair regio Arnhem/Nijmegen.


Nomineren tot en met 31 maart
Kent u een organisatie die circulariteit voorop heeft staan? En brengen zij dit ook in de praktijk door circulair te ondernemen? Nomineer hem of haar dan voor ‘De Cirkel’. Op de website www.rvnhub.nl/cirkel vult u tot en met 31 maart een formulier in over de ondernemer die u nomineert. Stichtingen en verenigingen kunt u niet nomineren. Voor een nominatie moet de onderneming minimaal 2 jaar bestaan en meer dan 2 fte in vaste dienst hebben. Alle aanmeldingen worden met veel aandacht beoordeeld op de kernthema’s die ook tijdens het Circulaire Economie Festival centraal staan: (keten)samenwerking, awareness en circulaire businessmodellen. Wat we terugvragen van de winnaar is een workshop bij het bedrijf zelf voor geïnteresseerden. Op rvnhub.nl/cirkel staat alle informatie over de prijs, het proces, de jury en nog veel meer.


Waarom nomineren?
Veel bedrijven in de regio houden zich al bezig met circulair ondernemen. Een bedrijf kan zichzelf extra op de kaart zetten door mee te dingen in de prijs. De inzet van deze bedrijven wordt gewaardeerd, niet alleen die van de winnaar. Bedrijven die niet tot de drie laatste finalisten behoren helpen we wel graag verder op weg met vouchers voor bijvoorbeeld financieel advies, communicatieadvies en meer. En ook de winnaar gaan we waar nodig helpen om waar mogelijk verder te versnellen. 

De mooie circulaire initiatieven in het Rijk van Nijmegen laten we tijdens de uitreiking van de prijs graag aan andere bedrijven zien. Bedrijven die zich in de regio op het gebied van circulariteit onderscheiden, kunnen zo een voorbeeldfunctie zijn voor vele bedrijven die nog in de beginfase van circulariteit staan, maar hier wel ook graag mee aan de slag willen. Deze voorbeelden zijn ook zichtbaar op rvnhub.nl.

De uitreiking van de prijs is dit jaar voor het eerst en is en onder voorbehoud tijdens het Circulaire Economie Festival op dinsdag 26 mei in de Vereeniging in Nijmegen.