NS

Onze missie is ervoor te zorgen dat reizigers zich verbonden voelen door NS. Het is onze ambitie om samen met partners de reiziger regie te geven over zijn openbaar-vervoerreis van deur tot deur. Zo dragen wij bij aan betaalbare en duurzame mobiliteit in Nederland.

Strategie

Dagelijks vervoert NS ruim 1,1 miljoen treinreizigers. Zo zorgen we voor de verbinding tussen thuis en werk. Tussen familie en vrienden, tussen mensen. De trein is nog altijd het enige vervoermiddel dat ongehinderd het hart van de binnenstad bereikt, op een duurzame en veilige manier. Reizigers willen een comfortabele reis van deur-tot-deur. In een schone trein die op tijd rijdt. Met voldoende zitplaatsen en een goede wifi-verbinding. Via stations die van wereldklasse zijn.

Duurzaam:

De trein als substituut van autovervoer is, naast de fiets, de meest duurzame vorm van reizen.

We versterken dit door te kiezen voor energiebesparing en 100% groene elektriciteit en door ons afval te verminderen en te hergebruiken.  Daarnaast werken we continu aan de verdere verduurzaming van ons bedrijf.

Low Car Diet

Uw plek op de CO₂-Prestatieladder verbeteren? Meer aandacht voor duurzame mobiliteit creëren binnen uw organisatie? Of wilt u gewoon een keer anders reizen?

Doe mee aan het Low Car Diet en reis met zoveel mogelijk collega’s een maand lang zo duurzaam mogelijk! Deelname aan deze wedstrijd creëert inzicht in het mobiliteitsbeleid van uw organisatie en geeft u concrete handvaten om te verduurzamen. Honderden organisaties gingen u voor in deze grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland!

Uit onderzoek is gebleken dat dit ook twee jaar na deelname nog effect heeft; zoals bijvoorbeeld 20% minder autokilometers.

Lees hier meer over het Low Car Diet.

 


Meer cases:


schermafbeelding-2016-12-07-om-11-22-33

 

500_groene_trein_maaike_poelen_05

De Groene trein, foto: Maaike Poelen

De Molens in de Tweemanspolder met op de achtergrond een NS-trein, type VIRM. Foto Photo Republic / Marco De Swart

De Molens in de Tweemanspolder met op de achtergrond een NS-trein, type VIRM. Foto Photo Republic / Marco De Swart