Interface

No 13. Infografic werkboek ‘Circulair Organiseren’ (2018)
Interface is niet alleen de uitvinder van de Heuga tapijttegel, maar ook wereldwijd marktleider in het ontwerpen en produceren van modulaire vloeroplossingen die bijdragen aan een inspirerend interieur en gezond binnenklimaat. Het bedrijf wil zowel inclusief als circulair ondernemen door zowel ecologische als sociale duurzaamheid in haar kernactiviteiten te verankeren en wil in 2020 geen negatieve impact meer hebben en daardoor een herstellende bijdrage leveren aan milieu en maatschappij.

Circulair ontwerpen en produceren

Door te leren van de natuur heeft Interface innovatieve en producten ontwikkeld en cirkels gesloten. Het garen voor de tapijttegels wordt ondermeer gemaakt van afgedankte visnetten en herwonnen tapijtgaren. Op de Europese productielocatie in Scherpenzeel worden deze tapijttegels met 100% hernieuwbare energie geproduceerd én gerecycled. Niet alleen het garen kan van zowel gerecycled als biobased materiaal gemaakt worden, ook voor de onderkant van de tapijttegel is naast de rug met gerecycled materiaal nu ook een biobased variant ontwikkeld.

Een inspirerend interieur en een gezond binnenklimaat

Verschillende circulaire diensten zorgen ervoor dat Interface niet een tapijttegel verkoopt, maar de dienst van een inspirerend interieur levert. Periodiek onderhoud wordt uitgevoerd om de gebruiksduur te verlengen, niet per definitie bij dezelfde klant, maar door een tweede of soms zelfs derde leven bij een andere gebruiker. De vloer wordt lijmvrij geïnstalleerd en is daarom optimaal herbruikbaar en recyclebaar. In samenwerking met een sociale werkplaats worden de tapijttegels die geschikt zijn voor hergebruik schoongemaakt, zodat ze als nieuw zijn.

Kijk hier naar een youtube van het project

www.interface.com
www.net-works.com/nl


Meer cases:


logo-case-interface
interface01
interface02
interface03