Markt Circulaire Economie nabij Eusebiuskerk | 18 mei 2017

Op 18 mei werd er, ism Circles een Markt Circulaire Economie op ‘de Markt’ in Arnhem georganiseerd, direct naast de Eusebiuskerk. Doel van deze markt was om bezoekers kennis te laten maken met praktijken rond de circulaire economie, van koffie tot tafels, van vervoer tot voedsel.


WELKOM op de CE Markt!

Onze maatschappij is aan het veranderen. We zoeken met elkaar naar manieren om een andere economie vorm te geven. Een van die manieren is om grondstoffen en spullen circulair te maken. Dat betekent langer gebruiken, intensiever gebruiken en na afloop niet weggooien, maar de grondstoffen opnieuw benutten voor het volgende product. We noemen dat de circulaire economie.
In 2016 is er een landelijk onderzoek uitgevoerd naar de opkomst van de circulaire economie. Dat onderzoek laat zien dat heel veel mensen, heel veel bedrijven aan het verkennen zijn wat ze met die circulaire economie in hun bedrijf zouden kunnen. Daarnaast zien we nieuwe bedrijven ontstaan die juist vanuit het idee van circulariteit opgezet worden.

Op 18 mei willen we op deze markt laten zien hoe dat concreet uitpakt. U kunt hier rondkijken, proberen, voelen, (proeven) en praten. Een verscheidenheid aan mensen en bedrijven is hier naar toe gekomen om u te laten kennismaken met hun idee en producten.
We staan aan het begin van een omslag. Er is nog wel het nodige werk te verzetten voordat er sprake is van een circulaire economie. Maar dat begin is wel veelbelovend dat laat deze markt juist goed zien. Geniet dus van deze markt met koplopers van circulair ondernemen.

Namens het onderzoeks- en organisatieteam,

Jan Jonker
Hoogleraar duurzaam Ondernemen
Nijmegen School of Management
Radboud Universiteit – Nijmegen

 


zie hier de deelnemerslijst van de markt